Kuiva, rasvoittuva, normaali vai sekaiho?

Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää ajatellen omia ihonhoitorutiineita sekä ihon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos et ole aivan varma omasta ihotyypistäsi, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Jotta vääriltä tuotehankinnoilta ja hoitotottumuksilta vältytään, kannattaa pyytää kosmetologia tekemään ihoanalyysi, jossa ihoa tutkitaan monipuolisesti. Omaa ihotyyppiä kannattaa tarkkailla, sillä ihotyyppi voi muuttua ajan saatossa.

 

Tunnista oma ihotyyppisi: Normaali, kuiva, rasvoittuva vai sekaiho?

Normaali iho

Normaalin ihon toiminta on tasapainossa. Normaali iho ei vaivaa, ei eritä talia, ei rasvoitu, ei ärry eikä kiristä. Normaali iho on joustava, hyväkuntoinen ja siinä on pienet näkyvät huokoset. Iho on terveen näköinen, sileä, tasainen ja pehmeä. Iho tuntuu joustavalta ja miellyttävältä.

Kuiva iho

Kuiva iho on kireäntuntuinen ja aiheuttaa ihoon kuivia kohtia, sillä iholta puuttuu kosteutta tai talia. Ihon rakenne on ohut, silkkipaperimainen ja sen tunnusmerkkejä voivat olla herkkyys, hilseily sekä couperosa. Kuivassa ihossa ei esiinny niinkään epäpuhtauksia tai rasvaisuutta. Ihohuokoset ovat usein miltei näkymättömiä. Koska iän myötä tali- ja hikirauhasten toiminta heikkenee, kuiva iho yleistyy vanhetessa.

 

Rasvoittuva iho

Rasvainen iho kiiltää, rasvoittuu helposti, tuntuu öljyiseltä sekä voi aiheuttaa pientä näppyä tai märkä- sekä mustapäitä. Yleensä etenkin T-alue on erityisen rasvainen (otsa, nenä ja leuka). Iho on elastinen, joustava, kellertävä tai samea, pinta epätasainen. Paksuhkosta ihosta verisuonet eivät kuulla läpi.  Rasvaisilla ihoalueilla on usein laajentuneita huokosia ja iho on normaalia paksumman näköinen. Rasvainen iho johtuu talirauhasten yliaktiivisesta toiminnasta. Selvien tunnusmerkkien takia rasvoittuvan ihon tunnistaa helposti.

 

Sekaiho

Sekaiho on edellisten ihotyyppien yhdistelmä: ihossa on sekä rasvaisia, normaaleja että kuivia alueita. Kasvojen T-alue kiiltää päivän mittaan ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia.  Sekaihossa rasvaisuuteen liittyvät ongelmat keskittyvät yleensä kasvojen keskialueelle, kun taas rasvaisessa ihossa epäpuhtauksia on kauttaaltaan.

Herkkä iho

Herkkä iho on useimmiten ihontila tai -ominaisuus. Ei ihotyyppi! Mikä tahansa edellä mainituista ihotyypeistä voi olla herkkä pysyvästi tai väliaikaisesti. Herkkää ihoa saattaa kuumottaa, punoittaa, kirvellä tai kutista. Ihon herkkyys saattaa lisääntyä iän myötä: vanhetessa iho ohenee ja altistuu herkemmin ärsykkeille.

Kenen tahansa iho voi herkistyä. Herkkyyteen vaikuttavat muun muassa ilmasto, stressi, talvella viima, pakkanen, ja herkkä iho reagoi helposti kosmetiikkaan, ravintoon ja ilmastonvaihteluihin. Aurinkoherkälle iholle voi myös tulla aurinkoihottumaa. Jos kärsit herkästä ihosta, panosta ihonhoidossa hellävaraisiin tuotteisiin, jotka vahvistavat ihon omaa suojausmekanismia.

 

Tunnistitko oman ihotyyppisi? Jos et ole varma ihotyypistäsi niin keskustele asiasta kosmetologimme kanssa ja hän tekee sinulle maksuttoman ihoanalyysin kasvohoidon yhteydessä. Näin varmistut siitä, että hoidat ihoasi oikein ja käytät ihotyypillesi sopiva tuotteita.

Loka-marraskuun ajan kaikki kasvohoidot -25%.

 

 

 

Lisää kommentti

Top