Blogi

Kuiva, rasvoittuva, normaali vai sekaiho?

Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää ajatellen omia ihonhoitorutiineita sekä ihon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jos et ole aivan varma omasta ihotyypistäsi, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Jotta vääriltä tuotehankinnoilta ja hoitotottumuksilta vältytään, kannattaa pyytää kosmetologia tekemään ihoanalyysi, jossa ihoa tutkitaan monipuolisesti. Omaa ihotyyppiä kannattaa tarkkailla, sillä ihotyyppi voi muuttua ajan saatossa.

 

Tunnista oma ihotyyppisi: Normaali, kuiva, rasvoittuva vai sekaiho?

Normaali iho

Normaalin ihon toiminta on tasapainossa. Normaali iho ei vaivaa, ei eritä talia, ei rasvoitu, ei ärry eikä kiristä. Normaali iho on joustava, hyväkuntoinen ja siinä on pienet näkyvät huokoset. Iho on terveen näköinen, sileä, tasainen ja pehmeä. Iho tuntuu joustavalta ja miellyttävältä.

Kuiva iho

Kuiva iho on kireäntuntuinen ja aiheuttaa ihoon kuivia kohtia, sillä iholta puuttuu kosteutta tai talia. Ihon rakenne on ohut, silkkipaperimainen ja sen tunnusmerkkejä voivat olla herkkyys, hilseily sekä couperosa. Kuivassa ihossa ei esiinny niinkään epäpuhtauksia tai rasvaisuutta. Ihohuokoset ovat usein miltei näkymättömiä. Koska iän myötä tali- ja hikirauhasten toiminta heikkenee, kuiva iho yleistyy vanhetessa.

 

Rasvoittuva iho

Rasvainen iho kiiltää, rasvoittuu helposti, tuntuu öljyiseltä sekä voi aiheuttaa pientä näppyä tai märkä- sekä mustapäitä. Yleensä etenkin T-alue on erityisen rasvainen (otsa, nenä ja leuka). Iho on elastinen, joustava, kellertävä tai samea, pinta epätasainen. Paksuhkosta ihosta verisuonet eivät kuulla läpi.  Rasvaisilla ihoalueilla on usein laajentuneita huokosia ja iho on normaalia paksumman näköinen. Rasvainen iho johtuu talirauhasten yliaktiivisesta toiminnasta. Selvien tunnusmerkkien takia rasvoittuvan ihon tunnistaa helposti.

 

Sekaiho

Sekaiho on edellisten ihotyyppien yhdistelmä: ihossa on sekä rasvaisia, normaaleja että kuivia alueita. Kasvojen T-alue kiiltää päivän mittaan ja siinä voi esiintyä epäpuhtauksia.  Sekaihossa rasvaisuuteen liittyvät ongelmat keskittyvät yleensä kasvojen keskialueelle, kun taas rasvaisessa ihossa epäpuhtauksia on kauttaaltaan.

Herkkä iho

Herkkä iho on useimmiten ihontila tai -ominaisuus. Ei ihotyyppi! Mikä tahansa edellä mainituista ihotyypeistä voi olla herkkä pysyvästi tai väliaikaisesti. Herkkää ihoa saattaa kuumottaa, punoittaa, kirvellä tai kutista. Ihon herkkyys saattaa lisääntyä iän myötä: vanhetessa iho ohenee ja altistuu herkemmin ärsykkeille.

Kenen tahansa iho voi herkistyä. Herkkyyteen vaikuttavat muun muassa ilmasto, stressi, talvella viima, pakkanen, ja herkkä iho reagoi helposti kosmetiikkaan, ravintoon ja ilmastonvaihteluihin. Aurinkoherkälle iholle voi myös tulla aurinkoihottumaa. Jos kärsit herkästä ihosta, panosta ihonhoidossa hellävaraisiin tuotteisiin, jotka vahvistavat ihon omaa suojausmekanismia.

 

Tunnistitko oman ihotyyppisi? Jos et ole varma ihotyypistäsi niin keskustele asiasta kosmetologimme kanssa ja hän tekee sinulle maksuttoman ihoanalyysin kasvohoidon yhteydessä. Näin varmistut siitä, että hoidat ihoasi oikein ja käytät ihotyypillesi sopiva tuotteita.

Loka-marraskuun ajan kaikki kasvohoidot -25%.

 

 

 

Leave a reply

Tuloksellista kauneudenhoitoa! Dermatude -metaterapiahoito

Tuloksellista kauneudenhoitoa! Dermatude -metaterapiahoito

  Kuluneen kesän ja alkaneen syksyn aikana olemme ottaneet Image Beautyn palveluvalikoimaan kaksi uutta palvelua. Toinen näistä uutuuksista on DMK Danne’ Montaguen Kingin kehittämä DMK entsyymiterapia. Ja viimeisimpänä uutuutena Dermatude -metaterpiahoito. DMK entsyymiterapiasta löytyy oma postaus joka kannattaa käydä lukemassa jos tuloksellinen kauneudenhoito kiinnostaa tai sinulla on iho-ongelmia joihin kaipaat ratkaisua. Metaterapia, mesoterapia vai mikroneulaus?…

DMK -konsepti, mitä se on?

DMK -konsepti, mitä se on?

Olemme viime viikolla saaneet hoitolaamme uuden tuotesarjan Danne’ Montague-Kingin DMK Skrin Revision. DMK tarjoaa tehokkaan ihon uudistamisohjelman, joka sopii kaikille iästä, ihon kunnosta ja geneettisestä taustasta riippumatta. Yli 40 vuoden tutkimustyö ja kokemus 30 eri maassa tekevät DMK:sta yhden maailman johtavista tekijöistä paramediaalisessa ihon uudistamishoidossa. DMK kasvohoito on luonnon farmakologiaan perustuva ihonhoitomenetelmä, joka pohjautuu kehon…

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta on tehokas ja turvallinen esteettinen hoito, joka kiinteyttää, tasoittaa ja heleyttää ihon pintaa sekä parantaa ihon laatua. Kemiallisessa kuorinnassa ihoon aiheutetaan hallittu ihovaurio, jonka parantuessa ihon ylin kerros uusiutuu. Kemialliset kuorinnat jaetaan mietoihin,  keskivahvoihin ja vahvoihin kuorintoihin. Kuorinnan jälkeen iho on aiempaa tasaisempi eikä siinä näy pintajuonteita tai muita kauneusvirheitä. Mitä hyötyä kemiallisesta…

Sokerointi. Mitä se on ja miksi se on niin suosittua

Sokerointi. Mitä se on ja miksi se on niin suosittua

  Sokerointi on ihokarvojen poistoa lämpimän sokerimassan avulla. Vartalosokeroinnissa sokerin ja oikean sokerointitekniikan avulla saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua myös kuollut ihosolukko. Sokeroinnin tuloksena on terve, karvaton ja pehmeä iho. Sokeroinnin edut Sokeri on 100%:nen luonnontuote. Sokeritahna on tehty 100% luonnollisista ainesosista. Se ei myöskään aiheuta allergisia reaktioita. Sokeritahna on tehty sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta….

Tervetuloa seuraamaan Image Hair & Beautyn blogia!

Tervetuloa seuraamaan Image Hair & Beautyn blogia!

Hei, tervetuloa seuraamaan Image Hair & Beautyn blogia. Blogissamme jaamme ajankohtaista tietoa mm. palveluistamme, hoitolassamme käytössä olevista tuotteista sekä yleisesti kauneudenhoitoalaan ja kauneudenhoitoon liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Blogimme avulla seuraajamme saavat myös tietoa Image Hair & Beautyn ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Jos sinulla on mieltäsi askarruttavia kysymyksiä tai toiveita blogipostausten suhteen niin laita rohkeasti viestiä…

Top